Det blev en till tur till Malmö…

Men denna gången hände inte så mycket. Det blev lite shopping och jag hittade det jag letade efter och sparade över 600 kronor på det. Lite nya underkläder, 3 t-shirts och ett par shorts. Allt gick på ca 350 kr, och jag hade planerat att spendera minst 1000 kr, så jag är glad att jag sparade så mycket. Detta innebär att jag har råd att skaffa webbhotell snart och återgå till WordPress igen. Mer om det lite senare.

Våra sängar på hotell Elite

 Vi bodde på Elite hotell i Malmö – mitt på Gustav Adolfs torg. Hotellet var helt ok, det var mycket stort rum så det fanns plats till både soffa och fåtölj. Det fungerade även att ha chromecast, men det tog någon dag innan vi kunde komma åt säkerhetsinställningarna i TV:n så vi fick det att fungera. Själva WiFi och bredbandet i sig var väldig ostabilt, och täckningen på 3G sög också rätt duktigt, men när det väl fungerade så gick det riktigt bra. Jag satt och kollade klart på Hemlock Grove via Netflix och det funkade fint. Säsong två, för övrigt, är mycket bättre än första säsongen, men jag blev grymt besviken över brist på avsnitt. Andra säsongen är väldigt kort, bara 9 avsnitt eller så men ändå oerhört bra.

Vegetarisk rätt på Bishop’s Arms på Gustav Adolfs torg

Matmässigt så var det lite blandat. Vi var inte överengagerade när det gällde att hitta bra matställen, och vi kom också på hur svårt det egentligen var att hitta unika matställen i Malmö. Det verkar som om att man får leta upp dem, gå på sidogator och ”konstiga” delar av stan för att exempelvis hitta mongolisk bbq, och vi hade ingen direkt lust att ta oss upp på möllan igen. Istället så åt vi först på Texas Longhorn, vilket var supergott. De hade jättegoda såser där som vi sedan dagen efter gick och köpte när vi var på Emporia och shoppade lite. Såserna hittar man nämligen på Ica Kvantum, men tyvärr verkar de inte finnas nånstans i Växjö… När vi kom hem från Emporia så beställde vi en varsin ”china box” från Gustav Adolfs torg. Också jättegott, men mina nudlar var inte saltade alls, men smakerna var ändå väldigt bra. Billigt var det också – 49 kr och jag blev proppmätt.

Texas Longhorn Steak Sauce – stor flaska.

Sista dagen, eller åtminstone den sista ”aktiva” dagen så åt vi lunch på Burger King och sedan middag på Bishop’s arms som ligger i anslutning till hotellet. Innan dess så shoppade jag på en gigantisk rea och sparade jättemycket. Det var det jag nämnde i början, förresten. Glad blev jag över att äntligen ha hittat billiga t-shirts och shorts som sitter bra. Det var dock såna där jättekorta shorts, men fickorna var stora och det är huvudsaken. Sen gick vi en liten promenad genom en av parkerna (den vid casinot) till tekniska museet, men det var ingen direkt höjdare. Det kostar 40 kr för en vuxen idag att gå på museum, och även om det är billigt, så var det fan inte värt pengarna egentligen. Förra året gick vi på det vanliga museét, så vi kände inte för det i år. Tekniska fick räcka.

Nu är vi hemma igen, och det är jag glad för. Jag är fortfarande extremt restrött sen min resa till Skottland i April, men det var kul att bo på hotell igen och få göra nått speciellt på min lilla ”semester” som jag faktiskt fick i år. Det hade jag ju inte räknat med.

Nästkommande blogginlägg kommer handla om hur jag ska bli bättre på att läsa böcker, samt vad som kommer hända med den här bloggen (Anna-Maria Funderar…) i fortsättningen när jag återgår till WordPress. Hoppas ni vill läsa det med.

Publicerat av

Anna-Maria

Galen i Grand Danois, Malmöbo med sambon Henrik och katten Maja. Jag vill bli programmerare. Crazy about Great Danes, lives in Malmö with my domestic partner Henrik and my cat Maja. I wanna be a programmer.