Ju mer jag tänker på det, desto mer vill jag…

Jag har en hel del funderingar som snurrar runt i huvudet just nu, blandat med asjobbiga huvudvärksattacker och spända muskler som tar all min energi. Jag tänkte radda upp dem lite i en punktlista och sedan utöka mina beskrivningar. Är ni med på det? Bra. Då kör vi!

Ju mer jag tänker på det, desto mer vill jag:

 • Arbeta hemifrån
 • Vara min egen chef/ha ett eget företag
 • Börja blogga igen på WordPress, och för en gångs skull stanna kvar där.
 • Kämpa hårdare för att uppfylla min dröm om att skaffa Grand Danois.
 • Blir friskare, så jag orkar mer och slipper jobbiga problem.
Nu har jag gått på Lernia i ca 3 veckor. Ju mer tid jag spenderar här, desto mer har jag upptäckt hur mycket jag faktiskt vill vara min egen chef och arbeta hemifrån. Dock så måste jag tillägga att jag ändå har vant mig vid att vara på annan plats, mycket snabbare än vad jag trodde, men jag längtar ändå alltid hem när jag väl är här. Orsaken till dessa tankar är att jag börjar få en större längtan till att hjälpa människor på mitt sätt, och på ett sätt som förmodligen hade bidragit till att jag faktiskt orkar arbeta 100% utan att köra slut på mig själv. Att gå den här utbildningen är något jag är glad över – under förutsättningarna jag har, för människorna här är supertrevliga och lärarna är mycket bra. Själva utbildningen i sig är också bra och det är underbart att den är så flexibel.
Trots detta, när jag sitter och tragglar med bokföring och moms, så vill jag ännu mer starta eget, eller vara min egen på nått sätt. Förmodligen via egenanställning, för då slipper jag bokföringen helt, men när jag väl kommer lära mig hur det funkar, så lär jag inte vara lika rädd för det senare. Det stora hindret är att för att få den affärsidé jag vill ha, så måste jag först arbeta med rehabilitering etc på ett annat företag. Det jag vill är nämligen att bli typ en kompletterande aktör till Arbetsförmedlingen, och syssla med rekrytering, coachning och allt annat som ingår när man är typ rekryteringskonsult. Vilken titel jag vill ha är ännu inte bestämd, men jag vet vilka arbetsuppgifter jag vill ha. För att få detta, så måste jag alltså få ett jobb. Jag bara hoppas att jag får det och att det är inom rekrytering i någon form, gärna rehab/omställningsfokus. Hur jag ska orka kämpa för det, är en annan historia, men att försöka slutföra den här utbildningen på ett bra sätt är ett steg i alla fall. Söka alla lämpliga jobb är ett annat. Tids nog så löser det sig.
Som vanligt i den här bloggen, så måste jag skriva lite om själva bloggandet. Mitt älskade bloggtjafs, alltså. Ni som känner mig och läser min blogg vet min besatthet kring det här, och sen jag startade bloggen om Anton på wordpress.com så har jag upptäckt alla extrema fördelar som finns med WP systemet idag. Nu, när det äntligen finns ett socialt plugin som gör det jag vill med ett inlägg + alla andra godsaker som man kan göra med WP, så vill jag bara gå tillbaka. Jag gör en till lista på vad jag menar:
 • Publicera nyskrivna inlägg till alla stora sociala nätverk – direkt.
 • Skriva inlägg från mobilen, som funkar och publicerar till sociala nätverk, utan krångel.
 • Göra hur många sidor jag vill, som är snyggt länkade i menyer. Saknar verkligen det här i Blogger.
 • Snyggare teman, och enklare att göra teman i WP jämföres med Blogger.
 • Det finns både kategorier, etiketter + att man kan ordna med ”custom fields” eller andra taxanomier för att kategorisera eller visa mer intressanta saker ytterligare.
 • Jag kan göra enskilda inlägg privata eller ge dem lösenord. Med ett plugin kan jag lösenordskydda hela bloggen, om den är s.k. ”self-hosted”.
Det finns säkert tusen andra grejer som är positiva med WP jämföres med blogger, och även om wordpress.com har väldigt många begränsningar, samt dyra uppgraderingar, så är det fanimej en bättre bloggplattform än Blogger – på alla sätt och vis. Det enda som är bra med Blogger (egentligen) är att det är en Google produkt.
Min plan är att så fort jag har råd (jag borde veta det snart) så skall (observera skall) jag återgå till att ha en WordPress blogg igen. Jag håller på att leka lite nu med plugins och teman på min fritid via en lokal blogg på min dator, och jag letar även bra webbhotell. Förmodligen blir det Binero, eftersom de har mest plats för bilder och annat, då jag planerar att lägga upp fler bilder i mina framtida inlägg (och särskilt i Antons blogg), och då behöver man ha ett bra sätt att göra det på. Det bästa är att länka till bilder, men att länka till album är en annan historia som inte funkar lika bra, åtminstone inte till Google+ fotoalbum, men kommer de med en schysst funktion att bädda in album, så är ju det också bra.
WordPress har i alla fall blivit så mycket bättre sen jag lämnade det för snart 2 år sen, men nu när jag kommit in i det igen så märker jag hur mycket jag har saknat det.

Publicerat av

Anna-Maria

Galen i Grand Danois, Malmöbo med sambon Henrik och katten Maja. Jag vill bli programmerare. Crazy about Great Danes, lives in Malmö with my domestic partner Henrik and my cat Maja. I wanna be a programmer.