Nu har jag börjat förbereda inför Anton!

Och vem är Anton? Det är min första Grand Danois, som jag har gått och väntat på i hur många år som helst, för er som inte vet om det. Jag vet inte alls hur pass nära jag är att faktiskt, äntligen, få skaffa en GD, men jag gissar att jag nu är mer nära än vad jag varit tidigare, eftersom jag nu har min examen och jag ska på riktigt söka jobb och få en bättre inkomst.

Därför har jag startat en blogg och hemsida, för närvarande via wordpress.com, eftersom WP har många fler fördelar än blogger när det gäller massiva och snygga sidor på nätet. Att bara ha en blogg som man inte kan göra så mycket med är inte lönt – inte med det här projektet som varit så viktigt för mig i så många år. Bland annat så kan jag per automatik dela med mig av nya inlägg till de största sociala nätverken, utan att använda mig av tredjepartsprodukter. Det är positivt. Man kan också kommentera på bloggen ”som vanligt”, vilket innebär att det kan räcka med namn och e-mail, eller så kan man kommentera med sitt facebook konto eller via G+. Det enda negativa med WordPress, är att det än så länge inte är särskilt integrerat med övriga Google produkter, så att ladda upp bilder är lite komplicerat om man som jag har alla sina foton på G+, men det går i alla fall. Man får bara mecka lite. Man kan heller inte importera nya YouTube videos per automatik, åtminstone inte via wp.com sidan, men för ”self-hosted” wordpress sidor, så finns ett antal olika plugin som löser i stort sett alla problem.

För närvarande kan du alltså hitta den bloggen på den här adressen: efterlangtadeanton.wordpress.com. Tids nog så ska den sidan hamna på en egen domän (gärna efterlängtadeanton.se), eller som en subdomän (anton.ameriksson.se) på min nuvarande domän. Min personliga blogg som jag skriver i just nu kommer att fortsätta finnas som vanligt, men när jag väl har skaffat Anton, eller kommit ett bra steg närmare, så kanske jag kommer låta den här bloggen vara, börja om från början (igen) eller byta tillbaka till mitt gamla namn (I huvudet på en Grand Danois galning) istället för Anna-Maria funderar. Det är mycket möjligt att denna bloggen också kommer att återgå till WordPress igen, när jag väl har råd med webbhotell och jag vet att jag kommer ha mer tid över till att blogga.

Jag är faktiskt glad över mitt val att redan nu starta den här hemsidan. Jag har tänkt på det länge att jag behöver en blogg och videoblogg med ett rejält bra tema, och i min värld är det bästa temat just om hundrasen Grand Danois.

På den bloggen tänker jag prata mer om rasen, blogga om nyheter och jag tänker även prata mycket om min filosofi när det gäller mat och hundträning. Jag tror också att det är viktigt att andra människor som dels är intresserade av att veta mer om Grand Danois, eller bara se mig blogga och videoblogga om ett tema kan ha nytta av det här, eftersom det betyder så mycket för mig att det jag gillar att göra, även blir något som är uppskattat av andra.

Jag hoppas att ni också är intresserade av att läsa en blogg om Grand Danois!

Vi ses!